Våra flaskor

Margaret River Shiraz Tempranillo Grenache 2019

Margaret River, Australien. 14,5%, 750ml.

Om vinet

Färg: Rik röd.
Doft: Rika aromer av söta mogna plommon och koncentrerad rökig genomsyrad frukter.
Smak: Generös och saftig med massor av kryddiga smaker av plommonfrukt och rökigtecken. Har bra munkänsla med måttliga tanniner och en antydan till sammandragning på målgången.
Fruktkälla: 100 % Margaret River. Shiraz 68%; Grenache 17%; Tempranillo 15 %
Teknisk information: pH = 3,41, TA = 5,97 g/l, Alc = 14,5 %

Vi hade en sval torr vår som gav en stadig jämn knoppsprängning till blomning, följt av en mild sommar tillät jämn mognad och full utveckling avfärg och mogna tanniner. Ännu en fantastisk Margaret River-årgång. Risky Business sammanför visionen och decenniers erfarenhet från druvodlaren/vinodlaren Rob Quenby och vinodlaren John Waldron. Vi har hämtat frukt från västra Australien (främst Margaret River), och Victoria’s King Valley, som producerar små partier av fina och distinkta viner från varjeområde.

Rob Quenby, ägare av Quenby Viticultural Services (vingårdsförvaltning) väljer ut de bästa paketen frånde bästa vingårdarna att använda i Risky Business-sortimentet. Vårt fokus är att kontrollera kvaliteten genom vingårdurval (ofta enskild vingård) och hållbar vingårdsförvaltning. Vi valde ut frukt från Jindawarra & Happs vingårdar för att skapa detta förtjusande vin.