Våra flaskor

Risky Business Margaret River Cabernet Sauvignon 2019

Margaret River, Australien. 14,5%, 750ml.

Om vinet

Färg: Tät mörkröd till svart färg med stor intensitet.
Arom: Visar intensiva mogna bäraromer med underliggandedammiga och jordnära karaktärer
Smak: Detta vin har robust smak och koncentration i klassisk Margaret River-stil. Intensiv köttig och fyllig mellansmak med vackra smaker av mörka körsbär och svarta vinbär. Fruktsötma blir mer påtaglig med flaskans ålder.
Sort: Cabernet Sauvignon 100%
Fruktkälla: 100% Margaret River.
Teknisk information: pH = 3,47, TA = 6,17 g/l, RS = 0,22 g/l, Alc = 14,0 %, VA = 0,19

Margaret River har ett enastående rykte för att odla cabernet sauvignon i världsklass, vilket detta Risky Business-vin kommer att vittna om. Från den första kommersiella vingårdsplaneringen i Margaret River 1967, har regionens naturtillgångar blandat sig med vingårdarnas och vinmakarnas förmåga att skapa en vinregion som är en av de bästa på planeten.Som en av världens mest isolerade och rena vinregioner i världen kännetecknas Margaret River-regionen av fantastiska odlingsförhållanden för många druvsorter.

Margaret River briljerar på att producera cabernet sauvignon. Faktum är att Margaret Rivers klimat är mycket mer sympatiskt för druvodling än Bordeaux. Sommarregn är nästan så gott som obefintligt, vilket gör att druvorna under de flesta år kan mogna helt och undvika problem som mögel och röta som kan plåga Bordeauxs vinstockar.